Online Creamarkt

Interview met nicole & soraya

online event:

25-27 September 

&

2-4 October

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Vertel ons over de Online Creamarkt. Hoe is deze ontstaan?

In oktober 2019 trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met Soraya van Handmade in Holland via Instagram. Ze was al een tijdje bezig met het opbouwen van haar handmade community en ik herkende me erg in haar manier van werken en de passie voor handgemaakt vanuit mijn onderneming Handwerkmarkt. Na een onwijs leuk skype gesprek was er gelijk een klik. We hebben allebei hetzelfde doel, maar we proberen dit op hele andere manieren te bereiken. Soraya via coaching en een community met een kunstacademie achtergrond, ik via het inzetten van Handwerkmarkt voor het bundelen van individuele netwerken met een technische en bedrijfskundige achtergrond. Dezelfde passie, hetzelfde doel, andere middelen; een goede mix voor een onzettend leuke samenwerking. We zijn allebei jonge, ambitieuze onderneemsters met een duidelijke boodschap en hoe leuk is het dan om elkaar daarbij te helpen. Alleen kan je veel, maar samen kan je nog veel meer.

Na een paar gesprekken riepen we 2020 uit tot “het jaar van handgemaakt”. #Hetjaarvanhandgemaakt werd een landelijke non-profit campagne waarbij we samen met makers, door middel van gezellige acties en leuke challenges, de grote diversiteit aan creatief talent in Nederland zichtbaar maken. De acties waren vanaf het begin van het jaar gelijk een enorm succes en we hadden voor het hele jaar grote plannen om nog verder uit te pakken. Door corona moest even de knop om. #hetjaarvanhandgemaakt is namelijk ook bedoelt om de behoefte van makers aan te vullen en door corona veranderde de behoefte van individuele groei en zichtbaarheid naar saamhorigheid, gezelligheid en steun. Toen het normale marktseizoen niet door dreigde te gaan, bedachten we vanuit de campagne een markt die iedereen veilig, op je gemakje en gratis kan bezoeken vanuit je eigen huis. Een online markt!

Op de Online Creamarkt vind je elke editie twintig of meer vrolijke kraampjes op een gezellig plein vol originele handgemaakte en DIY-producten van getalenteerde makers en creatieve ondernemers. Volg tijdens je bezoek een creatieve workshop of maak tijdens het struinen een praatje met de makers. Alle toppers staan in geïllustreerde hoedanigheid achter hun kramen voor je klaar om iets over zichzelf of hun producten te vertellen en al jouw vragen te beantwoorden.

DeKiosk
De Plattegrond

Wat zien jullie in de toekomst voor Online Creamarkt?

Zolang we makers en bezoekers blij kunnen maken met dit concept en zolang de markt op deze unieke manier blijft bijdragen aan onze missie voor het op de kaart zetten van het creatieve talent in Nederland, blijven wij met alle liefde deze leuke Online Creamarkten organiseren! We houden onze oren en ogen goed open en zorgen ervoor dat de Online Creamarkt blijft meegroeien en meebewegen met de vraag van de creatieve sector en bezoekers. We willen van dit unieke concept een heus fenomeen maken in Nederland waar iedereen naar uitkijkt!

Voor dit jaar kijken we enorm uit naar de Online Crea Kerstmarkt; een unieke editie waarbij de Online Creamarkt helemaal aangekleed wordt als de gezelligste kerstmarkt die je ooit bezocht hebt. Je kan je aanmelden voor de nieuwsbrief van de Online Creamarkt zodat we je op de hoogte kunnen houden van de opening van het aanmeldformulier voor de kerstmarkt.

De derde editie Online Creamarkt komt er heel binnenkort aan! Wat kunnen we van deze derde editie verwachten?

Editie 1 en 2 waren een groot succes met ruim 12.000 bezoekers en lovende reacties van zowel bezoekers als de deelnemers. Ook nu markten weer door mogen gaan, blijkt de vraag naar een Online markt die voor iedereen geschikt is even groot als daarvoor. We hebben van de Online Creamarkt daarom een blijvend concept gemaakt die we elke editie blijven verbeteren.

In editie 3 staan er 25 kraamhouders, 9 workshopgevers en verschillende uitgelichte ondernemers klaar om je te begroeten! De gratis creatieve workshops zijn in deze editie alle marktdagen op elk moment te volgen en verschillende marktkraamhouders hebben een persoonlijke boodschap voor je ingesproken die te beluisteren is tijdens het bezoek aan hun kraam. Ook staan de prijzen en producttitels nu gelijk bij de producten vermeld zodat je nog makkelijker door de producten op de markt kan struinen.

Vertel ons over de selectie procedure voor de Online Creamarkt?

Anderhalve maand voor de opening van de markt sturen we onze nieuwsbrieflezers een mail en openen we het aanmeldformulier op de website. Met de Online Creamarkt willen we alle Nederlandse makers een podium bieden, van hobbyisten tot kleine ondernemers. Iedereen is dus welkom om zich vervolgens aan te melden zolang je een eigen shop hebt (zoals een Etsy-, Handwerkmarkt– of webshop) waarbij je producten direct gekocht kunnen worden. Iedereen kan gratis een shop op Handwerkmarkt aanmaken en daardoor kan je altijd meedoen met de markt. De markt is ontzettend populair en met ruim 200 aanmeldingen per editie kunnen wij niet iedereen gelijk een plekje op de markt geven. Om te bepalen wie er mogen deelnemen, kijken we daarom naar de uniekheid van de ingezonden handwerktechniek en naar de kwaliteit van de webshop en foto’s. Zo maken we elke editie een unieke mix van deelnemers en producten die elkaar aanvullen.

Welk advies hebben jullie voor iemand die droomt van een eigen handgemaakt bedrijf?

Go for it! Als je je passie hebt gevonden, moet je er zeker voor gaan. Luister niet naar de mensen om je heen die deze stap afraden maar zorg dat je mensen om je heen verzamelt met dezelfde passie voor handgemaakte producten en ondernemen. Je bent niet de enige die deze stap graag wil zetten of die deze stap al gezet heeft en zij kunnen je op een unieke manier aanvullen. Soraya en ik hebben elkaar ook op deze manier gevonden en deze samenwerking is een enorm waardevolle aanvulling voor onze ondernemingen. Samen krijg je gewoon veel meer voor elkaar! Er zijn ontzettend veel geweldige ondernemers in deze handmade community die jou willen helpen en je willen steunen. Grijp alle kansen die je krijgt. In het ergste geval leer je er alleen maar heel erg veel van.

Kraam 1
Kraam2
Kraam3
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Natural, Hydrating, Refreshing, Effective: dew

dew is a new Personal Care & Beauty brand. The products are all-natural, with a focus on anti-anxiety aromas.
We aim not only to be effective on the skin and hair but on the mind as well. Our products are hydrating, calming and refreshing—but most of all, they do what they’re meant to do, with no sneaky side-effects.

Read More »
featured image for article

Ending 2020 on a high

2020 was nothing like we expected when we cheered at midnight 31 Dec 2019.

What was so amazing to see was how the creative community found a way to deal with the challenges they were faced with. If anything, 2020 was the year that has taught us…

Read More »
Back to top